Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti noorte huvi – või selle puudumine – ühiskonnas toimuva vastu mõjutab kaudselt meid kõiki. Juba see, et noorte vähese huvi tagajärg on ka madal valimisaktiivsus, saadab poliitikutele sõnumi, et noortega ei ole mõtet oma plaanides arvestada. See mõju ulatub tulevikku.

Just seepärast kutsun kõiki 9.-12. klasside õpilasi üle Eesti kandideerima esimesse Demokraatia Akadeemiasse. Meie akadeemia eesmärgiks on tuua Eesti elu kujundamisse uus aktiivne, ühiskonnas toimuvast huvituv ja ise kaasa lüüa sooviv põlvkond noori, kes endaga arvestamist nõudleb. See on ühtaegu nii juhtimise ja eestvedamise koolitus, sissevaade meie riigi ja ühiskonna toimimisse kui tore koostegemine ja ühisloome teemadel, mis noori endid kõige enam kõnetavad.  

Kandideerima on oodatud kõik 9.-12. klasside noored, kellele läheb korda meie riigi ja ühiskonna käekäik ning kes ei soovi jääda vaid kõrvaltvaatajaks sellele, kuidas ühiskond mööda kihutab, vaid tahavad ise käed külge panna ning kujundada seda, millises Eestis me elame. Käesoleva kirjaga on kaasas kandideerimistingimused akadeemia esimesse lendu, mis alustab juba 2024. aasta jaanuaris.  

Loodan väga Demokraatia Akadeemias näha tulevikukujundajaid ka teie koolist.

President Kersti Kaljulaid