Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Miks Teadusaasta?

Sellepärast, et Eestimaal oleks elu ilusam, muru rohelisem ja päike soojem. Eesti teadlased on Eesti rahva teenistuses ja nende ülim eesmärk on oma rahvale kasulik olla. Teadlase töö ja hobi on leida vastuseid keerulistele küsimustele. Võib-olla veelgi suurem väljakutse on seejärel need keerulised vastused teistele inimestele arusaadavalt ära seletada.

Reaalteadlased – füüsikud, keemikud, matemaatikud, insenerid, bioloogid ja paljud teised – aitavad iga päev meie ettevõtetel paremaid tooteid välja mõelda, meie üliõpilastel targemaks saada, meie loodust puhtana hoida. Eesti teadlased on aidanud kogu inimkonnal tungida universumi saladustesse, avades teed järjest uute ja veelgi põnevamate küsimuste juurde.

Küsimused ei lõpe iial otsa. Just teie, Eestimaa noored, olete need, kelle ees on avatud tohutult põnev võimalus anda oma panus tuleviku maailma kujundamisele just selliseks, nagu teie ise tahaksite. Loodus- ja tehnikateadustes on iga päev teie elus kui seiklus põnevate väljakutsete lahendamisel. Erilise naudingu lisab sellele teadmine, et teie saavutused aitavad paljusid teid ümbritsevaid inimesi.

2011/2012 õppeaasta on Eestis teadusaasta. Meie reaalteadlased, ettevõtjad, koolid ja huviklubid avavad teile oma põnevate tegevuste maailma. Teadusaasta on teie aasta – tulge ja avastage enda jaoks tee õnneliku ja eduka eneseteostuse juurde!

Mart Noorma
Teadusaasta kõneisik

Dotsent, õppeprodekaan
TÜ loodus- ja tehnoloogiateaduskond

Mis on  Teadusaasta?

Teadusaasta jooksul toimuvad mitmed põnevad sündmused koolides, huvikoolides, akadeemilistes asutustes, ettevõtetes ja seltsides. Teadusaasta kalendrist leiad kõik aasta jooksul kavas olevad avalikud üritused, konkursid ning võistlused, tehnoloogiaprojektid ja konverentsid. Samuti on aasta jooksul teadusega seotut tavalisest rohkem märgata ajakirjanduses ja tänavapildis. Teadusaasta saab teoks tänu kõikide partnerite panusele, kes korraldavad huvitavaid üritusi ning muidugi ka tänu Sulle, kes Sa neist üritustest osa võtad. Teadusaasta idee autor on Haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm. Teadusaasta tegevusi koordineerivad Sihtasutus Archimedes ning Haridus- ja teadusministeerium. Meie meediapartneriteks on OÜ Creatum ja Pilot Communications.

Teadusaasta korraldusmeeskond