Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Õpilassolistide konkurss muusikaprojektiks „XX Sajandi muusikaeksam – vinüülist MP3ni“

2012. aasta septembrikuus annavad uue õppeaasta alguse puhul Eesti üldhariduskoolide, muusika- ja huvikoolide andekad õpilased koos Eesti poppstaaridega suurejoonelise XX sajandi muusikaajalugu läbiva galakontserdi „XX Sajandi muusikaeksam – vinüülist MP3ni“.

Kontserdid toimuvad Tartu Vanemuise Kontserdimajas, Pärnu Kontserdimajas ning lõppkontsert Tallinnas Nokia kontserdimajas 8. septembril.

Kaheosalisel suurkontserdil saab kuulata üle kolmekümne maailma müüduma ja armastatuma muusikapala. Lavastatud muusikaline show on rännak läbi XX Sajandi muusikaajaloo vinüülist MP3ni. Noorte muusikutega läbitakse möödunud sajandi kõik kümnendid. Kõlab suurkujude, nagu Pink, Floyd, The Beatles, Elton John, Led Zeppelin, ABBA jpt looming.

Kontserdi muusikaline juht on Siim Aimla. Võimaluse solistina kaasa lüüa saavad kõikide Eesti koolide õpilased.

Selleks kuulutatakse välja solistide konkurss.

Solistide konkurss toimub 9. märtsil 2012. a kell 16.00 Gustav Adolfi Gümnaasiumis Suur-Kloostri 16, Tallinnas.

Konkursi tingimused:
Konkursil osalejal tuleb valida üks või mitu lugu allolevast nimekirjast ning esitada need žüriile. Konkursil võib esineda a capella, kuid saateks võib kasutada ka fonogrammi ning saadet muusikainstrumentidel. Konkursi paigas on kasutamiseks mikrofon, võimendid, süntesaator, klaver ja trummid. Kui konkursil osaleja soovib kasutada saatjaid või saateansamblit, siis tagab ta ise kõik vajalikud instrumentalistid.

Konkursil esitatavate lugude valik:

1. Elvis Presley – „Hound dog“
2. Led Zeppelin „Black Dog“
3. Rolling Stones – „Satisfaction“
4. Deep Purple – „Smoke On The Water“
5. Michael Jackson – “Thriller“
6. Guns and Roses – „Sweet Child O Mine“
7. Nirvana – „Smells Like Teen Spirit“

Konkursil osalemiseks palun esitada sooviavaldus (nimi, vanus, kool) ja esitatava pala nimi e-posti aadressile konkurss@gag.ee.

Lisainfo: Hendrik Agur 5077757 ja Kristiina Pruul 55573450