Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Kodanikualgatus teadus.ee korraldab oma kaheksanda suvekooli Käsmu Meremuuseumis 24. – 26. augustil. Üldteema: „Teaduse keel”. Keelt käsitletakse erinevate teaduste ja kunstide vaatepaigast – millist keelt näitab teadus?

Suvekooli idee on teadlaste ja teadushuvilist kohtumine ja ettevõetud teema üle kõnelemine ja arutlemine erinevate teaduste ja kunstide vaatemättalt.

Kõnelevad akadeemik Tarmo Soomere mere keelest, ajaloolane David Vseviov ajaloo keelest, helilooja Urmas Sisask atmosfäärimuusika keelest, vulkanoloog Heidi Soosalu Maa keelest, keeletehnoloog Arvi Tavast eesti keele õpetamisest arvutile, geenitehnoloog Erkki Truve geenide keelest, putukateadlane Urmas Tartes putukapiltide keelest, arvutusmatemaatik Margus Niitsoo salakeelest, füüsik Laur Järv kvantkeelest, teaduse populariseerija Aare Baumer Victor Vasarely pildi- ja helikeelest, füüsik Aigar Vaigu näitab katsete keelt. Külaline Soomest Hannu Salmi on Heureka teaduskeskuse teadus- ja arendusjuht ning oma doktoritöö teinud teaduse esitamise alal laiale publikule; meile kõneleb ta juhuslikest avastustest teaduses. Loeng on inglise keeles ja tõlgitakse eesti keelde.

Reedel, 24. augustil kell 17:00 väljub osalejatele Tallinna rahvusraamatukogu eest buss Käsmu suunas.

Suvekooli maksumus täiskasvanule koos söögiga (5 söögikorda) 66 eurot.
Õpilastele (alates IV klassist) ja üliõpilastele osalustasu koos söögiga 44 eurot.
Lastele (kuni ja k.a III klass) on osalemine tasuta, maksta tuleb vaid söögi eest.

Majutus: mererannal oma telkides, soovi korral ja oma kulu ning kirjadega ka Käsmu tubades.

Registreerimine aadressil toimetus@teadus.ee.