Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Haridus- ja Teadusministeerium kuulutab välja õpilaskonkursi Sõnavigurid, milles oodatud kirjutiste teema on vaba, kuid vorm tuleb valida kolme võimaliku hulgast. Valida võib, kas kõik sõnad jutus algavad sama tähega või ei ole seal ühtegi R-tähte või on hoopis hästi palju täpitähti.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on 10. aprill.

Idee sai alguse sellest, kui lastekirjanik ja ajakirjanik Tiina Kilkson tuli ministeeriumisse mõttega korraldada konkurss ühe-tähe-lugudele. Arutelude tulemusena lisandusid veel kaks vormi-ideed. Vabariigi juubeliaastal kutsume õpilasi mõtlema meie kaunile ja rikkale eesti keelele ning sellega pisut vigurdama.

Parimaid valitakse nende tööde hulgast, mis on piiranguid trotsides loogilised ja terviklikud ning kus sõnu on vanuse kohta parasjagu (nooremas vanuserühmas vähemalt 30, keskmises vähemalt 60 ja vanemas vähemalt 90 sõna).

Auhinnaks on e-lugerid!