Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Laupäeval, 2. märtsil Tartu AHHAA Keskuses toimunud First Lego League’i (FLL) finaalis toimunud robotimängu võitsid Robootika.COM võistkonna koosseisus Ramses Sepp 7B, Peter Alex Mahhov 7B, Marko-Raul Peetersoo 8B ja Raimond Lume 8B.

Võistkonna ehitatud robot täitis spetsiaalsel väljakul enim ülesandeid ja kogus suurima arvu punkte. Kolme ala koondarvestuses saavutas Robootika.COM võistluse üldarvestuses II koha.

Robootika 2013

Palju õnne!
Suur tänu, juhendaja Leivo Sepp!

 

FLL-i võistlus koosneb kolmest osast: robotiehitus, uurimustöö/projekt ja meeskonnatöö. Tänavune võistlus oli teemal „Lahendused eakatele“ (Senior Solutions).

Kõige keerukam ja vaatemängulisem osa võistluse juures ongi robot, mis peab täitma spetsiaalsel väljakul kahe ja poole minuti jooksul iseseisvalt hulga ülesandeid. Robootika.COM robot sai hakkama vanuritele tekkide kohale toimetamisega, ravimi toomisega, ümberkukkunud tooli põrandalt koristamisega ning suutis edukalt täita ka platsi ühe keerukaima ülesande, kiikuva platvormi ületamise.

Uurimustöö raames tuli valida eakate inimestega seotud probleem ning sellele innovaatiline lahendus välja pakkuda. Robootika.COM ideeks oli interaktiivne ravimikapp, mis aitab eakatele meelde tuletada ravimite võtmise või protseduuride aega ning on ühtlasi ühenduses apteegiga, et vajalikul ajal ravimeid operatiivselt juurde tellida.

Meeskonnatöö osas hinnatakse FLL-i põhiväärtusi, mis aitavad arendada õpilasi koos töötama ja ühiselt probleemidele lahendusi otsida.

Kõikide alade koondarvestuses saavutas Robootika.COM teise koha. Tegu oli FLL-I finaalvõistlusega, kus osalesid Eesti ja Läti noorrobootikud vanuses 9-16 aastat. Eelnevalt olid toimunud FLL-I Põhja-Eesti ja Lõuna-Eesti voorud ning neist edasi pääsenud 20 parimat võistkonda kohtus omavahel finaalis.

Robootika.COM on üks 36 tehnoloogia huviringist, kes tänavu valiti Vaata Maailma SA, EMT, Elioni ja Microsofti Nutilabori projekti. Samuti on Robootika.COM pälvinud tiitli „Eesti Parim Robootikakool 2012“.

Leivo Sepp
Robootikakooli Robootika.COM juhendaja