Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

 19. – 23. märtsil külastas 15 meie kooli õpilasfirmade esindajat Rootsi Vansbro kooli kutsel Falunis toimunud Dalarna maakonna õpilasfirmade laata.

Faluni suusakeskuses toimunud laat oli ühendatud maakonna õpilasfirmade võistlusega ja seetõttu osutati tähelepanu eelkõige oma meeskondadele. Siiski õnnestus meie kooli rühmal korrata eelmise aasta suursaavutust – parima müügiinimese tiitel tuli nüüdki Eestisse ja selle saavutas 12A klassi õpilane Maria Abel õpilasfirmat Student Network esindades ja keeletunde andes.

Lisaks õnnitlustele sai Maria auhinnaks pääsmed 2015. aastal Falunis toimuvatele suusatamise maailmameistrivõistlustele!

Palju õnne, Maria ja Student Network!
Suur tänu, majandusõpetaja EppVodja!

Maria kommentaar käigule: “Ma juba kord olen seal eelmisel aastal käinud ja see oli sarnane. Taaskord esindasin Student Networki ja meie boks oli selgi korral minimaalne ning koha pealt leitud vahenditega üles seatud. Minu arust ongi just see palju põnevam ja nagu näha võis, siis see meie läbimüüki ei vähendanud. Meil oli isegi järjekord klientidest, keda tuli õpetada. Mulle väga meeldib inimestega suhelda ja õpetada teistele asju, antud juhul keelt, mida ma ise hästi oskan. Ma usun, et just tänu sellele, et ma tegin seda, mida ma naudin ja oskan, läkski Student Networkil hästi. Auhind tuli mulle aga suure ootamatusena. Minu roll oli ju kõigest õpetamine ja Student Networki tutvustamine teiste riikide õpilasfirmade esindajatele.”

Laadale eelneval päeval käisid õpilasfirmad ekskursioonil UNESCO maailmapärandi nimistusse kantud Faluni vasekaevanduses. Faluni vasekaevandus oli olemas juba 1000 aastat tagasi ja lõpetas oma töö alles 1992. aastal. Suures osas on just see paik pannud aluse Rootsi tänasele jõukusele.

Laadal osales kokku 140 õpilasfirmat. Lisaks eestlastele oli külalisi ka Norrast. Nii meie kui ka norrakate osalemine laadal osutus võimalikuks tänu Põhjamaade Ministrite Nõukogu projektile Nordplus Junior.

Epp Vodja
Junior Achievement Eesti