Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

 

tahekelogo

Vaatamata keerulisele nimele on kultuuripärand kõikjal meie ümber. Need on esemed ja hooned, mis on muuseumides või muinsuskaitse all: näiteks mõis, koolimaja või väga vanad raamatud. Samuti on kultuuripärandiks ka asjad, mis igapäevaselt kodus meie ümber. Näiteks vanavanaema räägitud lugu oma lapsepõlvest, laupäevane saunaskäik või hoopiski kodune rukkileib.

Eesti Vabariik sai tänavu 95 aastaseks. Kas sinu kodus on midagi Eesti riigiga samavanust või vanemat? Mis on sinu kodus kõige vanem asi ja mis on tema lugu? On selleks midagi, mida sinu vanaisa või vanavanaisa on ise meisterdanud või on see hoopiski maja, milles elad? On see mõni vanavanaema heegeldatud rätik või vanaema toiduretsept?

Igal asjal on oma lugu. Jaga seda lugu meiega, tee oma kodu kõige vanemast asjast foto ja uuri, kes selle asja tegi, kes kasutas ning kuidas see Sinu koju on sattunud. Seejärel lae hiljemalt 10. maiks pilt üles siinsamas lehel või saada postiga Tähekese toimetusse aadressil Roosikrantsi 6, 10119 Tallinn.

Loe lisa konkursi kohta Kultuuripärandi aasta 2013 veebilehelt aadressil http://www.parandiaasta.ee/sundmuste-kalender/konkurss.