Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Pimedate Ööde Filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide alafestival Just Film pakub ka sel aastal suurepärast võimalust vaadata festivali žüriipingist.

Kandideeri lastežüriisse!

Kirjuta meile vähemalt kahest huvitavast filmist. Kirjuta, mis Sulle meeldis, mis ei meeldinud ja miks. Räägi meile ka lühidalt endast ning põhjenda, miks just Sina peaksid olema Just Filmi lastežüriis. Saada kiri pealkirjaga “Lastežürii” aadressile konkurss@poff.ee. Ära unusta oma nime, vanust, telefoninumbrit ja meiliaadressi!

Kandideerimine kestab kuni 7. oktoobrini. 

Kandideeri noortežüriisse!

Kirjuta meile üks filmiarvustus koos lühikese motivatsioonikirja ja enesetutvustusega ning saada see meiliaadressile konkurss@poff.ee, pealkirjaga “Noortežürii”. Ära unusta oma kontaktandmeid (nimi, sünniaasta, telefon, meiliaadress)!

Kandideerimine kestab kuni 7. oktoobrini. 

Just Film festivalil on kolm žüriid:

  • Lastežürii
  • Noortežürii
  • Rahvusvaheline žürii

Lastežüriisse kuulub 5 last vanuses 7–13 eluaastat. Nende raskeks, kuid põnevaks ülesandeks on ära vaadata kõik lasteprogrammis linastuvad filmid ja valida nende seast välja võidufilm.

Noortežüriisse kuulub 5 noort vanuses 14–19 eluaastat. Nende ülesandeks on kõigi noorteprogrammi filmide seast välja valida parim.

Rahvusvaheline žürii valib võidufilmi samuti noorteprogrammi seast. Žüriisse kutsub Just Film igal aastal erinevaid filmiinimesi nii Eestist kui välismaalt. Nii on Just Filmi žüriisse kuulunud näiteks Rene Vilbre ja Kristel Tõldsepp Eestist, Dirk Hoyer Saksamaalt ning Raimo O. Niemi Soomest.

Kandideerimiseks ei pea omama sugugi spetsiifilisi oskusi või kogemusi. Piisab sellest, et oled filmihuviline, sul on oma seisukoht ning oskad seda väljendada. Kandideerimine on samuti lihtne – kirjuta filmiarvustus koos lühikese motivatsioonikirjaga ja enesetutvustusega ning saada need aadressile konkurss@poff.ee.

Korraldajate sõnul on žüriisse kuuluvate laste ja noorte panus märkimisväärne, sest just nemad vaatavad läbi kõik vastavas võistlusprogrammis kandideerivad filmid ja otsustavad, milline neist on parim ja väärib võitja tiitlit. Võidufilmid kuulutatakse välja 24. novembril Just Filmi lõputseremoonial.