Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

2013. aasta oli kuulutatud kultuuripärandi aastaks, mille raames toimus rohkelt erinevaid sündmusi üle terve Eesti.

Mis on kultuuripärand? Kuidas see tekib? Kellele see kuulub ja kuidas meid puudutab? Kultuuripärandi aastal otsitakse nendele küsimustele vastuseid. Täpsemat infot teema-aasta kohta saab veebilehel www.parandiaasta.ee  ning Facebookis www.facebook.com/kultuuriparandiaasta.

Liikumisaasta tervitus kultuuripärandi aastale

Kultuuriministeeriumi teema-aastate programmi raames on 2014. aasta nimetatud liikumisaastaks. Liikumisaasta eesmärk on suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu, mille tulemusel paraneb Eesti elanikkonna tervis ja kasvab töövõime. Aasta olulisemaks tegevuseks on viia Eesti inimesteni teadmine, et liikumisharrastusega saab tegeleda pea igal ajal ja kohas ning et regulaarne liikumine peaks olema iga inimese argipäeva lahutamatu osa. Aasta jooksul tutvustatakse erinevaid võimalusi liikumisharrastusega tegelemiseks ning kutsutakse inimesi üles osa saama kõigest sellest positiivsest, mida liikumine pakub.

Liikumine on kindlasti üks osa meie kultuuripärandist. Näiteks rahvatants annab emotsioonide kõrval ka piisava füüsilise koormuse, mis aitab olla kehaliselt tervem ja argielus tegusam. Siinkohal kutsume ka pärandirahvast üles innustama inimesi liikuma ning korraldama uuel aastal erinevaid liikumisega seotud tegevusi. Olgu selleks siis uute liikumis- ja rahvatantsurühmade ellukutsumine või siis näiteks kodukandi kultuuri- ja looduspärandiga tutvumiseks korraldatavate retkede või matkade korraldamine.

Terve Eesti eest logo

„Liikumisaasta 2014“ viib ellu Eesti Olümpiakomitee.

Infot liikumisharrastuse ja liikumisaasta programmi kohta leiate internetilehelt www.liigume.ee.