Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

17.-18. mail toimus Haapsalus IX Koolinoorte Rahvatantsu Festival, kus Tallinna 21. Kooli 1.-3. klassi rahvatantsurühm esitas publikule uut polkat ja stepi stiilis a capella rütmi etüüdi.

Rändfestivali, mis toimub igal aastal mõnes kaunis Eestimaa linnas, korraldab Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts koostöös Pelgulinna Gümnaasiumiga. Haapsalu festivali eestvedajateks olid Haapsalu Linna Algkool ja norterühm Läki tantsule. Seekordse festivali raames anti kontsert Haapsalu Kultuurikeskuses ja Haapsalu Piiskopilinnuses, toimusid tantsu-mängu õpitoad ning peoõhtu osalejatele.

Festivali raames annetas iga osaleja 1 euro Niina ja Alfred Raadiku Fondi, toetamaks koolinoorte rahvatantsu propageerimist ja jätkusuutlikust. Auliikmena oli kohal ka Eesti koolinoorte rahvatantsupidude üks algatajatest ja idee autoritest – Niina Raadik.

IX Koolinoorte Rahvatantsu Festivalil osales 600 rahvatantsijat, nende hulgas ka Riia Eesti Kooli tantsurühm ja Läti külalisrühm.

2015. aastal toimub rahvatantsu rändfestival taas Tallinnas.

 

Tõnu Pomerants
Tallinna 21. Kooli rahvatantsurühma juhendaja

Tänukiri_Pomerants