Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Euroopa keeltepaev 2014

 Tähelepanu, keeleviktoriin!

26. septembril tähistatakse kogu Euroopas keeltepäeva. Euroopa Komisjoni esindus Eestis korraldab sel puhul juba seitsmendat aastat keeleteemalise veebiviktoriini kooliõpilastele. Kuna tänavu möödub kümme aastat Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga ning eesti keel on sama kaua olnud üks Euroopa Liidu ametlikest keeltest, paneb Euroopa Komisjon sel aastal välja tavapärasest suuremad peaauhinnad, milleks on kolm Prestigio tahvelarvutit! Väiksemaid preemiaid ja meeneid jagavad lastele Soome Instituut, Eesti Instituut, Briti Nõukogu, Rootsi saatkond, Taani saatkond, Goethe Instituut ja Prantsuse Instituut.

Viktoriini asub Tallinna Südalinna Kooli kodulehel www.sydalinna.edu.ee. Viktoriin avaneb 26. septembri hommikul ning jääb avatuks 10. oktoobrini. Viktoriinis on 20 valikvastustega küsimust. Õigesti vastanute vahel loositakse auhinnad välja ning võitjate nimed ja õiged vastused pannakse viktoriini lehele üles 13. oktoobriks. Peaauhindade saajatele antakse preemiad pidulikult üle 17. oktoobril Tallinna Südalinna Koolis toimuval autasustamisel. Väljastpoolt Tallinna tulijatele kompenseeritakse bussireis koos täiskasvanust saatjaga.

Viktoriin toimub koostöös Tallinna Südalinna Kooli ja Eesti saksa keele õpetajate seltsiga.

Lisainfo:
Rita Niineste
Euroopa Komisjoni esindus Eestis
e-post: rita.niineste@ec.europa.eu
tel 626 44 03


Keeltepäeva tähistatakse alates 2001. aastast Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjoni algatusel, et seeläbi tähtsustada kõiki Euroopas kõneldavaid keeli: nii suure kõnelejaskonnaga keeli kui ka murdeid, nii põliskeeli kui ka uusi keelekujusid. Keeltepäeva eesmärgiks on rõhutada avalikkusele keeleõppimise tähtsust ning kasvatada teadmist, et kõik Euroopas kõneldavad keeled on väärtuslikud, samuti julgustada ja toetada elukestvat keeleõpet.