Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna_poistekoori_logo

Tallinna Poistekoori asutas 1988. aasta septembris koori kunstiline juht ja peadirigent Lydia Rahula.

Kooril on oma stuudio, kus õpib ligi 130 poissi. Kontsertkoori kõrval on 2 ettevalmistuskoori

  • Primo (6 – 7 a)
  • Secundo (8 – 9 a)

Kontsertkoor on klassikaline segakoor (SATB), kus laulavad 10 – 15aastased poisid ja 16 – 35 aasta vanused noormehed. Kontsertkoosseisus laulab vastavalt kavale 35 – 60 lauljat. Enamus poisse õpib ja mängib ka mõnd pilli. Ei eksi see, kes igapäevakõnes nimetab koori Rahulate poistekooriks. Ema ja poeg pühendavad suure osa oma tähelepanust muusikat ja koorilaulu õppivatele poistele. Harva on emal võimalus teha tööd käsikäes oma pojaga. Lydia Rahula puhul on see igapäevane, sest koormeistri ja dirigenditööd teeb tema poeg Tomi Rahula.

Kooskäimise kohtadega on kooril vedanud – kümme aastat (1992-2002) harjutati igal neljapäeval Niguliste kirikus.
Ka Tallinna Filharmoonia on olnud kooripoiste proovi- ja õpipaigaks. Tallinna Poistekoori baaskooliks on Tallinna 21. Kool. Harjutatakse kolm korda nädalas. Enamus poisse õpib ja mängib ka mõnda pilli.

Poistekoor