Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna 21. Koolis 6.-8. novembril toimuv rahvusvaheline konverents on esimene samm Kesk-Läänemeremaade ühisprojektist Central Baltic Enterprise without Borders.

Projekti juhtpartner on Junior Achievement Eesti ja kaasatud on sõsarorganisatsioonid Lätist, Rootsist ja Soomest. Projekti rahastab INTERREG ning selle eesmärk on 3 aasta jooksul luua 50 rahvusvahelist õpilasfirmat.

Projekti on kaasatud Tallinna 21. Kool ning reedel, 6. novembril algabki meie koolis projekti esimene konverents, kus kohtub enam kui 100 õpilasfirma programmis osalevat noort. Eestist osaleb 35 õpilast, neist 21. koolist 9, Lätist 25, Rootsist 25 ja Soomest 21 õpilast.

Konverentsi juhivad Tallinna 21. Kooli 12A klassi õpilased Kristjan Erik Liive, Robert Pikmets ja Reijo Sepp, kes eelmisel õppeaastal tegutsesid oma väga edukas õpilasfirmas Täitsa Pael. Fotodele jäädvustavad konverentsi Ralf Raava ja Stella Marleen Mutso.

Konverentsi avab Tallinna 21. Kooli direktor Meelis Kond ning järgnevalt tutvustab projekti meie majandusõpetaja Epp Vodja. Turundusspetsialist Toomas Danneberg EBSist räägib noortele tänapäevase turunduse kõige tähtsamatest momentidest ning noortele on tulnud esinema USA Suursaatkonna kutsel Stanfordi ettevõtluslektor Leah Edwards.

Järgnevalt läheb initsiatiiv noorte enda kätte ning kõigepealt tutvustatakse teiste riikide õpilasfirma liikmetele oma esmaseid ideid ning ühise tegevuse käigus leitakse vastastikku huvi pakkuvad tegevusvõimalused. Mitmete meeskonnamängude kaudu õpitakse oma tulevasi koostööpartnereid paremini tundma. EBSi õppejõu Ester Eomoisi õpetuse järgi töötatakse välja ühise rahvusvahelise tegevuse jaoks ärimudel ning koostatakse tegevusplaan eelolevaks õppeaastaks. Konverentsi peetakse kordaläinuks, kui siit saab alguse vähemalt 15 tegutsema hakkavat Kesk-Läänemere ühist õpilasfirmat.

Pärast konverentsi registreeritakse ühisfirmad internetiportaalis www.jaewb.org ning rahvusvaheline suhtlus toimub peamiselt interneti teel. Jaanuaris on tegutsema hakanud õpilasfirmadel võimalik uuesti kohtuda Soome innovatsioonilaagris. Ühisfirmad saavad oma esindajad saata ka partnerite õpilasfirmade laadale, et seal ühiselt oma toodangut müüa.

Kevadel toimub Lätis aktiivsemalt tegutsenud noortele lõppkonverents, kus aastase tegevuse tulemused ette kantakse ning kus selguvad ka parimad Kesk-Läänemeremaade ühised õpilasfirmad.