Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Armas koolilõpetaja!

Oled varsti oma gümnaasiumiõpinguid lõpetamas ja valmis otsima uusi väljakutseid. Selleks, et leida “enda kohta päikese all”, tuleb teha valikuid, õppida ning hoida end kursis tööturul toimuvaga. Kuna võimalusi ja valikuid on väga palju, siis kutsume sind osa saama Tartu Ülikooli Maailma keelte ja kultuuride kolledži lahtiste uste päevast, mis leiab aset 23. märtsil aadressil Lossi 3 (lähem info siit).

Teiste hulgas on siin esindatud ka skandinavistika osakond, kes käesoleval aastal ootab uusi tudengeid norra keele ja kirjanduse erialale, ning tutvustab lahkesti oma ruume, erialaraamatukogu ja norra keele eriala.

Miks tulla õppima just skandinavistikasse?

  • See on ainus koht Eestis, kus saab õppida skandinaavia keeli sh. norra keelt ja kirjandust peaerialana.
  • Alustame õpinguid nullist ja kõigil on võimalik keel heal tasemel omandada.
  • Tulles õppima norra keelt, omandavad tudengid ka rootsi ja taani keele passiivse oskuse.
  • Skandinavistika on piisavalt väike ja samas parajalt suur, et iga tudeng leiaks siin oma niši, kadumata halli massi.

Milliseid eeliseid annab skandinaavia keelte õppimine?

Eestis on vaid teatud arv inimesi, kes valdavad skandinaavia keeli, seega meil õppides omandavad tudengid ainulaadsed oskused, mis aitavad kindlasti hilisemas elus ja annavad eelise nii edasiõppimisel kui ka tööturul.

Skandinavistika tudengid leiavad erialast tööd tihti juba ülikooli ajal ning endiseid tudengeid leiab nii ilukirjanduse kui ka erialatekstide tõlkijate seast, samuti tõlkekabiinist Brüsselis. On võimalik töötada keeleõpetajana, aga ka erinevatel ametikohtadel saatkondades, ministeeriumides ning kultuuri- ja ärivallas laiemalt.

Õppides skandinavistikat, õpitakse keeli ja kultuure, mis on maailma mõjutanud nii poliitikas, rahuläbirääkimistel, arengumaade aitamisel kui ka arhitektuuris, kunstis, kirjanduses ja muusikas.

Et keeletase õpingute lõppedes võimalikult hea oleks, innustame oma tudengeid õpingute ajal õppima ka vahetusüliõpilasena keelekeskkonnas. Erinevate stipendiumiprogrammide toel on võimalik õppida semester või kaks mõnes Skandinaavia ülikoolis või osaleda suvekursustel.

Ootame sind 23. märtsil kell 13.00-13.55 või kell 15.00-15.55 Tartus aadressil Lossi 3
kohvi- ja kaneelilõhnalises skandinavistika osakonnas!