Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

kp_pais

Keeleteemaline veebiviktoriin
5.–23. september

Juba üheksandat korda korraldab Euroopa Komisjoni esindus Eestis Euroopa keeltepäeva puhul keeleteemalise veebiviktoriini kooliõpilastele. Et Eestis on käimas merekultuuri aasta, siis on tänavused küsimused ühel või teisel moel seotud mere ja veega.
Viktoriini link asub Tallinna Südalinna Kooli kodulehel www.sydalinna.edu.ee. Vastuseid saab saata 23. septembrini. Kõigi õigesti vastanute vahel loositakse välja Lenovo tahvelarvuti. Väiksemaid preemiaid ja meeneid jagavad lastele Eestis tegutsevad välisriikide saatkonnad ja kultuuriesindused. Võitjate nimed ja õiged vastused pannakse viktoriini lehele üles Euroopa keeltepäeval, 26. septembril.

Punamütsikese keeltemäng Vikerraadios
26. september

Vikerraadios toimub Euroopa keeltepäeva puhul Punamütsikese keeltemäng. Raadio kodulehel saavad kõik huvilised kuulata lõiku muinasjutust „Punamütsike” Euroopa Liidu 12 ametlikus keeles. Kuulajatel tuleb vastusevariantide hulgast ära arvata, milliste keeltega on tegu. Mäng algab kell 7 ning vastuseid saab saata kella 15ni. Kell 16.15 algavas pärastlõunaprogrammis tehakse mängust kokkuvõte ja jagatakse auhinnad. Peaauhinnaks on Lenovo tahvelarvuti, mis loositakse välja kõigi õigesti vastanute vahel. Teiste osalejate vahel loositakse välja raamatupoe kinkekaarte.

Keeltekohvik
26. septembril kell 16–19 kohvikus Wabadus (Tallinn, Vabaduse väljak 10)

Tänavusel keeltepäeval on kõik huvilised oodatud Wabaduse kohvikusse, kus 15-minutilistes tasuta lühitundides on võimalik tutvuda 21 keelega: araabia, gruusia, hiina, hispaania, hollandi, inglise, jaapani, kreeka, leedu, läti, norra, poola, prantsuse, rootsi, saksa, soome, taani, tšehhi, türgi, ungari, vene.

Kõigis keeltes toimub kaheksa tundi. Nende vahel, kes osalevad vähemalt kolme eri keele tunnis, loositakse välja Multilingua Keelekeskuse kinkekaart, millega saab tasuda vabalt valitud kursuste eest.
Lisainfo SIIT.

Tõlkevõistlus JUVENES TRANSLATORES

Alates 1. septembrist saavad koolid registreeruda võistlusele Juvenes Translatores, mis on Euroopa Komisjoni iga-aastane tõlkevõistlus 17-aastastele kooliõpilastele.
2016. aasta võistlus toimub 24. novembril ning sellel saavad osaleda 1999. aastal sündinud õpilased. Tänavune võistlus on järjekorras juba kümnes.
Täpsemad juhised võistluse kodulehel. Registreeruda saab kuni 20. oktoobrini.