Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

3404b0fc5b406b2de73a36ae7f335c2a4b5b82367b0a68c3170db5000f9d832a

Eesti vastupanuvõitlemise päeva auks heiskasid neljapäeval päikesetõusul Pika Hermanni torni sinimustvalge lipu Tallinna 21. Kooli õpilased.

Riigikogu esimees Eiki Nestor rõhutas, et Eesti riigi järjepidevust rõhutavate sündmuste tähistamine ja mäletamine on äärmiselt oluline. „Väga südantsoojendav on tähistada neid tähtpäevi koos noortega ja tunda, et nad kannavad endaga edasi meie riigile tähtsaid väärtusi,“ lisas ta.

1940. aasta suvel, mil Nõukogude väed okupeerisid Eesti territooriumi, sai Raua tänava koolist ehk tänasest Tallinna 21. Koolist Eesti armee sidepataljoni ajutine kodu. Just seal pidasid Eesti vabariigi sõdurid maha oma ainsa lahingu Teises maailmasõjas.

Vastupanu osutas Eesti rahvas taas neli aastat hiljem, kui taganevate Saksa okupatsioonivägede ja pealetungiva punaarmee Tallinna jõudmise eel lehvis 1944. aasta septembris Pika Hermanni tornis sinimustvalge lipp.

Neljapäeval heiskasid Pika Hermanni roni riigilipu Markus Kuris, Hendrik Malm, Oliver Kaljula, Mark Abner, Kaspar Oskar Tali, Markus Louis Mühlberg, Marko-Raul Peetersoo, Karl-Matthias Madis, Erik Teppan ja Karl Rudolf Kunnas.

Tallinna 21. Kooli liputoimkond on 1997. aastast tegutsev õpilasorganisatsioon, mis esitab, valvab ja kaitseb kooli lippu ja vajadusel riigilippu lähtudes Eesti lipu seadusest.

Pärast hommikust lipuheiskamise tseremooniat kohtuvad õpilased Riigikogu esimehe Eiki Nestoriga ning tutvuvad Toompea lossiga.

Vastupanuvõitluse ja Otto Tiefi valitsuse päeva peetakse riigikogu otsusel riikliku tähtpäevana kümnendat aastat.

 

Err.ee

_____________

Pildialbum asub siin