Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti Teadusagentuur ootab õpilasi kandideerima oma uurimistöö tegemiseks noore uurija stipendiumi konkursil. Noore uurija stipendiumikonkursile on oodatud kandideerima 8.-11. klasside teadushuvilised noored, kes soovivad oma uurimistöö tegemisel saada abi teadlasest juhendajalt. Konkursi tähtaeg on 17. oktoober 2016.

Kandideerida saab kas üksi või kuni kolmeliikmelise meeskonnaga. Stipendium pakub õpilasele ja tema juhendajale nii korralduslikku kui rahalist tuge uurimistöö läbiviimiseks: aitab lapsel leida teadlasest juhendaja ning toetab uurimistööks vajalike juhendamis- ja muude kulude katmisel. Konkurss toimub kord aastas.
Noorte uurijate väljavalimisel peame oluliseks, et õpilased oleksid Eesti eri paigust ja plaanitavate uurimistööde teemad kataksid erinevaid valdkondi. Eriti julgustame osalema suurtest keskustest väljaspool elavaid õpilasi.
Noore uurija stipendiumi konkurss toimub juba kuuendat aastat ja selle aja jooksul on õpilased uurinud palju põnevat alates näiteks luulekogudest ja lõpetades õhu ammoniaagi- ja vere glükoosisisaldusega. Uurimistöid on edukalt kaitstud oma koolis ja need on pälvinud auhindu riiklikel konkurssidel.
Noorte uurijate kogemustest uurimistööde tegemisel saab lähemalt lugeda portaalist http://miks.ee

Konkursi info ja taotlusvormi leiab www.etag.ee/nooruurija

Lisainfo: Sirli Taniloo, Eesti teadusagentuur, tel 7317 347, e-post: sirli.taniloo@etag.ee