Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Osale Lastekaitse Liidu koomiksikonkursil «Võrdsete võimaluste Eest(i)» ja võida reis Brüsselisse!

Eesti ratifitseeris 1991. aastal ÜRO Lapse õiguste konventsiooni, mille artikkel 12 kohaselt on lapse õigust avaldada oma arvamust, olla ära kuulatud, ning teistel isikutel on kohustus lapse seisukohti arvesse võtta.
Konventsiooniga ühinedes võttis Eesti riik endale kohustuse tagada rahvusvaheliselt tunnustatud õigused igale Eestis elavale lapsele. Sellest tulenevalt tähistab MTÜ Lastekaitse Liit novembrit traditsiooniliselt kui lapse õiguste kuud, mille raames toimuvad tegevused nii lastele, noortele kui ka täiskasvanutele.

Sellel aastal kutsub MTÜ Lastekaitse Liit lapse õiguste kuu raames lapsi ja noori osalema koomiksikonkursil teemal «Võrdsete võimaluste Eest(i)». Ootame koomikseid kõikidelt 14–18- aastastelt (kaasa arvatud) lastelt ja noortelt. Konkursile ootame töid sellest, kuidas näed Sina võrdseid võimalusi Eestis. Kas kõikidel lastel ja noortel on võrdsed võimalused olenemata sellest, kus nad Eestis elavad? Kas hariduses on kõikidel lastel-noortel võrdsed võimalused? Kuidas on huviringide või kogukonnas kaasa rääkimise võimalusega? Kas Sinu arvamust võetakse võrdsena kellegi teise arvamusega?

Konkursi tingimused leiad siit.

koomiksikonkurss
Töid ootame kuni 10. novembrini 2016 aadressil: Endla 6-18, 10142 Tallinn, MTÜ Lastekaitse Liit. Tööde saatmisel palume lisada märksõna «koomiksikonkurss».
Konkursi võitjad kuulutatakse välja 22. novembril, mil toimub MTÜ Lastekaitse Liit aastakonverents «Kuidas elad, Eestimaa laps? Eile, täna, homme».
Kolme parimat koomiksitegijat ootab reis Brüsselisse ja Euroopa Parlamenti, mis toimub Euroopa Parlamendi saadiku Kaja Kallase kutsel.
Lisainformatsioon: konkurss@lastekaitseliit.ee või telefonil: 631 11 128