Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Foto: Liis Treimann
Foto: Liis Treimann

dsc_0916

3. jaanuaril kell 10.30 tähistati vaikuseminutiga 97 aastat tagasi kehtima hakanud Vabadussõja relvarahu ning mälestati Eesti vabaduse eest langenuid.

Tseremoonial kõnelesid kaitseminister Margus Tsahkna (IRL), Tallinna Reaalkooli õpilane ja Eesti Korporatsioonide Liidu esindaja. Vabadussõja võidusamba jalamile asetati pärjad. Üritusel osalesid ka 21. Kooli Liputoimkond ja Inspitsiendigrupi esindajad

Lisaks Vabadussõja võidusamba juures peetavale tseremooniale asetasid kaitseväe üksused ja Kaitseliidu malevad pärjad Vabadussõja mälestussammastele üle Eesti. Samuti tähistati relvarahu aastapäeva kirikukellade helinaga üle kogu Eesti.

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 vaikisid relvad Vabadussõja lahinguväljadel, kui pärast 402 päeva kestnud vaenutegevust lakkas sõjategevus Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. Eesti kaotas sõjas üle 6000 inimese, neist pea 4000 otseses lahingutegevuses.

Postimees: Galerii