Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

TTÜ ja Tallinna 21. Kool sõlmivad täna koostööleppe, et koolitada tuleviku insenere

Täna sõlmitav koostöölepe Tallinna Tehnikaülikool ja Tallinna 21. Kooli vahel seab eesmärgiks loodus-, täppisteaduste ja tehnoloogiaspetsialistide ettevalmistamise. Lepe näeb, et Eesti majanduse eduka ja konkurentsivõimelise arengu huvides on valmistada ette enam kõrge kvalifikatsiooniga tippinsenere.

Tallinna 21. Kooli jaoks aitab koostöö TTÜ-ga parandada õppekvaliteeti ja saavutada kooli õppekavas püstitatud eesmärke. Näiteks on täna on 21. Koolis põhikooli vanuseastmele ettevõtlus-robootika õppesuund ja gümnaasiumile reaal- loodusainete õppesuund. Koostöö raames tutvustatakse TTÜ Inseneriteaduskonna erialasid ja lõpetajate suurt potentsiaali tuleviku tööturul. Samuti plaanitakse leppe alusel muuta nii õppetöö kui kooliväline tegevus mitmekesisemaks ja atraktiivsemaks, kaasates TTÜ Mektory Tehnoloogiakooli oskusteavet. TTÜ Mektory on tegutsenud üle seitsme aasta, olles esimene haridusasutuse juurde loodud innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Eestis.

TTÜ Mektory innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse jaoks on tegemist juba teise olulise Eesti ühe tugevaima üldhariduskooliga sõlmitud koostööleppega viimase kuu jooksul. Mai keskel sõlmis TTÜ koostööleppe Viimsi vallaga. Viimati mainitud leppe raames toetab TTÜ Mektory oma oskusteabega Viimsi Noorte Talentide kooli loomist ja Viimsi valla üldhariduskoolide loodus- ja täppisteaduste ning tehnoloogia õppesuuna arendamist.

Möödunud aastal riigieksamite tulemuste põhjal päevalehe “Postimees” poolt avaldatud üleriigilises edetabelis oli Tallinna 21. Kool eesti õppekeelega koolide esikümnes, seega on tegemist ühe tugevaima üldhariduskooliga Eestis. Eelmisel õppeaastal jätkas õpinguid kõrgkoolis üle 80 protsendi 21. Kooli gümnasistidest, paljud neist just TTÜ-s.

Koostööleppe allkirjastamine toimub täna, 18. juunil kell 14:00 – 15:00 TTÜ Mektorys, aadressil Raja 15. Kavas on avasõnad TTÜ Inseneriteaduskonna dekaanilt Arvo Oornilt ja Tallinna 21. Kooli direktorilt Meelis Kondilt. Koostööleppe digiallkirjastamisele järgneb Tallinna 21. Kooli gümnasistide TTÜ Inseneriteaduskonnas õppivate 21. Kooli vilistlaste meeskondlik võistlus.

Lisainfo:
Karin Käär
TTÜ Mektory Tehnoloogiakool
Tel: 5785 0462
karin.kaar@ttu.ee

TTÜ PRESSITEADE • 18.06.2018