Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Vastupanuvõitluse ja Otto Tiefi valitsuse päeval, 22. septembril kell 07.04 oli Liputoimkonnal au heisata Eesti lipp Pika Hermanni torni. Liputoimkonna ülem Hugo Johannes Visnapuu juhtimisel viisid tseremoonia läbi ülema asetäitja Rasmus Käsper, lippurid Torm Järvelill, Aleksander Popkov ja Marten Joonas Ruut ning trummipoiss Rudolf Aavik, osales ka Õpilasesinduse president Mark Alexsander Ummelas.

Tänavu möödus 75 aastat ajast, kui kahe võõrvõimu vahel üritati taastada Eesti iseseisvus, riikliku tähtpäevana tähistatakse seda juba 13. aastat ja viimased kuus aastat on lipu heiskamise austav ülesanne antud Raua tänava kooli õpilastele – just Tallinna 21. Koolis pidasid 21. juunil 1940 Eesti sõdurid ainsa II Maailmasõja lahingu oma vormis ja oma lipu all.

Tseremoonia järel oli Liputoimkonnal meeldiv võimalus kohtuda Riigikogu esimehe härra Enn Põlluaasaga, kes tutvustas Eesti parlamendi ruume, rõõmustas meie lippurite innukuse üle ning märkis, et on väga tähtis anda noortele võimalus osaleda Eesti riiklusele oluliste sündmuste meenutamisel.

Järgnevalt heisati Eesti lipp ka kooli lipuväljakul ja osaleti koos üliõpilasorganisatsioonidega lipuvalves Metsakalmistul Otto Tiefi haual toimunud pärgade asetamisel.

Vabariigi Valitsuse nimel pärja asetanud rahvastikuminister Riina Solman ütles oma kõnes – oluline on, et ka noored mõistaksid vastupanuvõitluse päeva tähendust ja tähtsust ning teaksid, kes oli Otto Tief.

Esmakordselt oli toimkonna austavaks ülesandeks naasta õhtul taas Toompeale. Ilusal päikeseloojangul kell 19.22 kõlas “Mu isamaa on minu arm” signatuur ja Eesti lipp langetati selleks päevaks 21. Kooli Liputoimkonna poolt.

Fotod: Erik Peinar