Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Võistluse eesmärk on Eesti kooliõpilaste ühistööna luua Eesti esimene internetietikett ehk normide ja väärtuste kogum, kuidas tuleks internetis leiduva sisuga toimetada ja omavahel suhelda nii, et see vastaks heale tavale. Lisaks on see heaks võimaluseks noortele harida end erinevatel digimaailmaga seotud teemadel.

Võistlusest on oodatud osa võtma 9.-12. klasside õpilastest kokku pandud võistkonnad koos juhendajaga, kellel tuleks osalemiseks valida seitsme erineva teema vahel, milleks on küberhügieen, küberkius, andmete turvalisus, autoriõigused, internetisõltuvus, veebis leiduv ebasobiv sisu ning suhtlemine ja käitumine digimaailmas. Neil teemadel tuleb esitada žüriile multimeediaprojekt, mis võib olla video, meemide kogum, joonistus või mõni muu digitaalne vorm. Parimad tööd saavad loomulikult Samsungi poolt ka väärikate auhindadega premeeritud!
 Kõik huvilised on väga oodatud lähemalt uurima Digitaalse IQ programmi kodulehte www.digitaalneiq.ee, kust leiab näiteks põnevaid videointervjuusid, et teemat noortele lähemale tuua ning loomulikult ka kõik Netiketi võistluse täpsemad juhised. Netiketi võistlusele tööde esitamine kestab 1. oktoobrist kuni 10. detsembrini ning parimad tööd kuulutatakse välja järgmise aasta veebruari alguses toimuval pidulikul koosviibimisel.