Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

15. mail toimus Junior Achievement Eesti korraldatud finaalvõistlus parimatele minifirmadele. Finaali pääses 14 põhikoolide 7.-9. klasside tiimi üle Eesti, kes lisaks kirjaliku aruande esitamisele pidid veebivestlusel vastama žürii ristküsitlusele ja tutvustama oma tooteid. Võistlus polnud kerge, eriolukorrale vastavalt pidi igaüks veebis esinema ja vastama oma kodust, konkurents firmade vahel oli väga tihe, kuid noored said edukalt hakkama.

Tallinna 21. Koolist 8. klassist osales kaks minifirmat. MF Socken, kuhu kuuluvad Alina Školjar, Lisete Kuuseorg, Kertu Pollisinski ja Kirsi-Gertrud Meigas pälvisid ühtse, üksteist toetava ja sõbraliku koos tegutsemise eest meeskonnatöö eripreemia firmalt Oracle. Lisaks leidis žürii, et nende batika stiilis värvitud sokid loovad uut trendi noortemoes.

Vanadest roll-up reklaamtahvlitest ja nende ümbristest arvutikotte, dokumendimappe ja jalatsikotte valmistav MF ReRollUp saavutas tihedas konkurentsis II koha. Meeskond Thorvald Miller, Kaspar Johannes Levo, Sören Nurmse ja Sten Martin Kombo pälvisid suure kingikoti SEB pangalt ja võimaluse õppida soodsalt semestri EBS gümnaasiumis. Žürii tõstis esile noorte väga tugevat tooteideed, tootedisaini ja lahti mõtestatud õpikogemust.

Minifirmade finaalis saavutasid I koha MF AirCraft ja III koha MF Kookos Tallinna Reaalkoolist. 

Finaalvõistlusel osalejaid tervitas ka eelmise aasta võitja, 21. kooli minifirma Klõpitz. 

Võistluse VEEBIGALAT on peagi võimalik järele vaadata JA Eesti Youtube kanalil.

Võistluse kokkuvõtvat uudist on peagi võimalik lugeda JA Eesti kodulehelt.

Kindlasti täname majandusõpetajat Elbe Metsatalu!