Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tartu Kunstimuuseumis eksponeeriti kooliõpilaste kunstikonkursi „Maastik tiigri ja viiuldajaga“ parimaid Eduard Wiiralti loomingust inspireeritud kunstitöid.

Eduard Wiiralt (1898–1954) on tõenäoliselt armastatuim Eesti graafik, kelle lamav tiiger, uhke tammepuuga Viljandi maastik, rahvariietes tüdruk Virve, eksootiline Berberi tüdruk kaameliga või detailirohke põrgu pole ühegi eestimaise kunstihuvilise jaoks tundmatud.

Konkursile saadeti kokku 725 tööd 93 koolist üle kogu Eesti. Žürii poolt valiti välja ja eksponeeriti näitusel 103 tööd, millest 11 olid meie kooli õpilaste kunstiteosed. Tööde seas leidub nii trükigraafika katsetusi, joonistusi Wiiralti lemmiktegelastest kui värviküllaseid maalitehnikas versioone mustvalgest teosest.

Pildialbumis: Kunstikonkursi “Maastik tiigri ja viiuldajaga” näitusetööd