Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Gümnaasiumiõpilased osalesid väga edukalt Eesti Mälu Instituudi ja Postimehe poolt korraldatud kirjavõistlusel “Kiri neile, kes jäid”. Tegemist oli märtsiküüditamise mälestuspäevale pühendatud võistlusega noortele vanuses 15-21.

Õpilased pidid kirjutama Eestisse jäänud küüditatu lähedasele kirja aastasse 1949, rääkima tõde Nõukogude võimu korraldatud märtsiküüditamisest, küüditatuid Siberis ees ootavatest katsumustest, nende saatusest ja oma suhtumisest Nõukogude repressioonidesse. Võidi jutustada nii oma ajalooteadmiste kui ka pereloo põhjal.

10B klassi õpilane Anna Maria Pikmets kirjutas parima töö, tunnustuseks peapreemia ning näitleja Merle Palmiste kandis tema kirja ette märtsiküüditamise ohvrite mälestuseks 25. märtsil Eesti kommunismiohvrite memoriaalis Maarjamäel toimunud mälestustseremoonial.

Tseremoonial esinesid sõnavõttudega Eesti Vabariigi President Alar Karis, Riigikogu esimees Jüri Ratas, justiitsminister Maris Lauri ja Eesti Memento Liidu juhatuse esimees Arnold Aljaste. Palvuse pidas peapiiskop Urmas Viilma. Hukkunute mälestuseks asetati memoriaali jalamile pärjad.

11C klassi õpilane Ronja Ansmann pälvis Postimehe eripreemia ning tema töö läheb avaldamisele.

Auhinnaks said õpilased Piletilevi ja Rahva Raamatu kinkekaarte, Postimehe kirjastuse põnevaid raamatuid, tänukirja ning kommikarbi.

Palju, palju õnne!
Aitäh, õpetaja Ingrid Paggi.