Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Esmaspäeval, 2. mail toimus aatriumis robootikaringi õpilaste aastalõpunäitus. Näituse formaat on rahvusvaheline First Lego League stiilis üritus, kus lapsed uurivad mõnda elulist probleemi ja ehitavad antud teema kohta oma lahenduse. Selle aasta teemaks oli transport ja logistika ehk inglise keeles Cargo Connect. Näituse formaat on StartUp stiilis, et innustada noori tegelema rohkem leiutamise, uurimise ja innovatsiooniga ning samal ajal saada aru ka oma töö esitlemise olulisusest ning õppida koos tegutsemist. Nii hõlmatakse kõiki 21 sajandi oskusi ühe korraga.

Meeskonnad, kokku 14, uurisid erinevate toodete transporti maailmas. Esindatud olid nii šokolaad, limonaad, LEGO klotsid, telefonid kui ka bambus koaaladele ning hein hobustele. Meeskonnad ehitasid oma tööd tunnis valmis ning seejärel toimus näitus, mille käigus tuli vaatajatele oma tööd esitleda. Kõik osalejad said näituse lõpuks medali ja diplomi.

 Lisaks demonstreerisid kõige vanemad robootikud, kes on huvikoolis käinud juba 3 aastat, oma sumo- ja kiirendusroboteid, mida on tehtud õpetaja Ruth Emilla Varese juhendamisel. Meeskond Terav mõistus, koosseisus Rahel Prosa, Tristan Priisalm ja Karl Jänes, saavutas ka üle-eestilisel robootikavõistlusel poolfinaalis Tartu Ülikooli eripreemia ning jõudis finaali.

Robootikaringis osalevad õpilased nii ettevõtlus- robootika,  muusika kui ka inglise keele õppesuunast.

Aitäh juhendaja – õpetaja, Robokaru Robootikakooli direktor Liia Tammes!