Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

25.-29. septembrini võõrustas koolipere õpilasi ja õpetajaid partnerkoolist Goethe-Gymnasium Schwerin.

Muusika ja matemaatika süvaõppega kooli esindasid Tallinnas gümnaasiumi meesansambel ja puhkpillikvintett, dirigendid Daniel Ortuno Stühring ja Ulf Rust, hääleseadja Christiane Sobke-Dossmann ja  kontsertmeister Werner Dossmann ning õppejuht Dirk Rönck ja õpetaja Toni Plüschke – mõlemad meesansambli liikmetena.

Külalised osalesid inglise keele, saksa keele ja muusikaõpetuse tundides, TalTechi korraldatud töötubades, külastasid Mektoryt ning kuulasid Tallinna lahel kapten Herkki Haldre kokkuvõtet Eesti mereajaloost.

Teisipäevane jalgpallivõistlus kujunes võidukaks XXI Kooli meeskonnale.

Külaliste kõrgetasemelist ansamblilaulu ja pillimängu nautisid kooli aulas põhikooli muusika süvaklasside õpilased ja lastekoori lauljad, kolmapäeval oli lastevanematel, õpetajatel, gümnaasiumiõpilastel ja linnarahval võimalus kuulata külaliste ja XXI Kooli ansamblite ja kammerorkestri – dirigendid Kristjan Õmblus ja Siim Aimla – esinemist Mustpeade Majas.

Ühislauludena kõlasid saksa keeles Fr. Schubert /J. W. von Goethe „Nõmmeroosike“ („Heidenröslein“) ja saksa rahvalaul „Koit“ („Morgenrot“), eesti keeles aga G. Ernesaks „Hakkame, mehed, minema!“, A. Läte/A. Reinvald „Kuldrannake“ ja P. Sarapik „Ta lendab mesipuu poole“. Viimane on külaliste esituses eesti keeles kõlanud varem ka Schwerinis.

Käesoleval õppeaastal on Goethe-Gymnasiumi õpilased ka Rakett 21 pardal.

Meie kooli õpilased ja õpetajad on oodatud külla sõpruskooli Schwerini 2023. aasta septembris.