Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

5B klass külastas koos ajalooõpetaja Piret Sepaga Rahvusarhiivi Maneeži tänava maja.

Õppekäigu eesmärk oli kinnistada ja näitlikustada tunnis käsitletud arhiivi teemat. Arhivaariga vesteldes tuletati meelde, mille poolest erineb arhiiv muuseumist ja aga ka milleks üldse arhiive vaja on.

Arhiivitunni alguses said huvilised proovida üles tõsta Rahvusarhiivi kõige raskemat, üle 20 kg kaaluva arhivaali koopiat. Ringkäik hoidlas võimaldas näha, kuidas igal säilikul on oma „koduaadress“, mille abil arhivaar otsitava kiirelt üles leiab. Peale seda said õpilased konserveerimisosakonnas aimu, kui palju on olemas erinevaid hallitusi, mis paberit võivad kahjustada ja miks dokumendid peavad vannis käima.

Õppekäik Rahvusarhiivi võimaldas 5B klassi õpilastel kinnistada ja laiendada teadmisi arhiivist ning tõi vaheldust õppimisele väljaspool klassi- ja kooliruumi.