Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Teisipäeval, 14. veebruaril külastas meie kooli Goethe Instituudi juhataja hr Conrad Doberauer, kellele oli see esimene koolikülastus tema uues ametis. Juhatajaga oli kaasas keeleosakonna juhataja pr Helen Aedla.

Kuna 18. jaanuaril 2023 uuendas Goethe Instituut partnerlepingut Tallinna XXI Kooliga, tundis uus juhataja huvi, milliste projektidega partnerkool tegeleb ning millised on keeleõppega seotud tulevikuplaanid.

Direktor Meelis Kond andis külalisele lühiülevaate kooli tegevussuundadest ning arengutest.

Saksamaa Liitvabariigi presidendi Frank-Walter Steinmeieri algatatud ülemaailmse keeleõppeprojekti „Koolid – tuleviku partnerid“ („Schulen: Partner der Zukunft“) koordinaator Maarika Paun tutvustas eelmisel õppeaastal Berliinis toimunud festivalil lavale toodud õpilasloomingut – näidendit teemal „Kas nüüd või mitte iialgi!“ („Jetzt oder nie!“) ja loomefestivali jaoks lavastatud videofilmi „Raske on rääkida sõjast…“ („Es ist schwer über den Krieg zu reden…“).

Koordinaator tutvustas ka käesoleval õppeaastal ette valmistatavat teadus- ja keeleõppeprojekti „Teadlaste jäljed Berliinis“, mis viib SLV pealinna meie kooli saksa keele praktikumi õpilased ja Varssavi LXVII Lütseumi noored.

Hr Doberauerit huvitasid ka koostööprojektid SLV koolidega. Maarika Paun tutvustas projekti „Muusikasild“ („Musikbrücke“), mis seob meie muusikakollektiive ja partnerkooli Goethe-Gymnasium Schwerin.

Sel õppeaastal on sealsed noored ka Rakett 21 pardal. Erasmus+ raames on aastaid toimunud Läänemereprojekt Auguste Victoria Schule Flensburg eestvedamisel.

Külalised tunnustasid uudset ettevõtmist partneriga Münchenist Berufliche Oberschule Erding – rahvusvahelist majanduspraktikat, mis viib 11. klasside õpilasi praktikale eesti ja saksa ettevõtetesse töökultuuriga tutvumiseks ning inglise ja saksa ärikeele oskuste parandamiseks.

Kuna meie kool korraldab Saksa Kevade raames taas üleriigiliste saksa keele tõlkevõistluse, lubasid külalised nii seda kui ka teisi õppeaineid lõimivaid ettevõtmisi igati toetada.

Instituut kindlustab omalt poolt meie gümnaasiumiõpilastele ja õpetajatele iga-aastased stipendiumid ja koolitusvõimalused.

Külalised said osa ka 11A klassi saksa keele tunnist, tegid 10C klassi õpilase Ats Mattias Tamme abil tutvust koolimajaga ning kohtusid Eesti Vabariigi peaministri Kaja Kallasega.