Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

„Uni on elu vundament ja meie keha on kui tempel, mida tuleb hoida“, nii alustas 2. mail toimunud uneloengut tervisekoolitaja ja une coach Timo Oja.

Kiire elutempo esitab tänasel päeval noortele väga palju uusi väljakutseid, üha raskem on end välja puhata ning ebapiisav uni võimendab ka vaimse tervise probleeme.

Praktilisi nõuandeid ja uusi teadmisi andev loeng „Unesaladused – kuidas hommikul ärgata värske ja puhanuna?“ pani aulatäie noori mõtisklema ja analüüsima oma seniseid uneharjumusi ning unekvaliteeti.

Koolitaja rõhutas, et ööuni on inimese jaoks kui päevakoristus ja värskenduskuur. Lisaks selgitas, kuidas mõjutab õppijaid üks häiritud või magamata öö, mistõttu tekib motivatsiooni langus, kahaneb produktiivsus, hajub fookus ning väheneb keskendumisvõime.

Põhjaliku esitluse kaudu andis Timo Oja näpunäiteid ja soovitusi, kuidas end nn välja lülitada ja taastuda välismaailmast, mida tähendavad unefaasid ja Power nap 10-25 minutit ning lisas hulk kasulikke nippe keerulistest teemadest arusaamiseks ja hea une harjumustest.

Uneloengu koolitajast saab rohkem teada tema veebikodust, sotsiaalmeediast või blogist.