Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

26. mail toimus Ameerika saatkonna ja Riigikogu Eesti-USA sõprusrühma poolt organiseeritud noorte kohtumine Eestis visiidil oleva USA senaator Cory Bookeriga. Sündmus toimus Kesklinna Vene Gümnaasiumis ning kohale olid kutsutud nii eesti kui ka vene koolide õpilased.

Avasõnaga esines Riigikogu Eesti-USA sõprusrühma juht Andres Sutt. Peale tema kõne, andnud kõnepulga edasi senaatorile, algas Bookeri ja noorte vaheline küsimuste voor. Senaator, võimsa avaliku esinejana, suutis korduvalt kogu ruumi naeruga täita. Lisaks sarmile oli senaator ülimalt viisakas, küsides alati oma vestluspartneri nime ja rääkides temaga natuke enne, kui ta lasi endalt küsimuse küsida. 

Küsimustele vastates rääkis ta oma teekonnast senatisse, milline tema noorena oli ja kuidas tänapäeva noored maailma mõjutada saavad. Ta julgustas kõiki kohalolijaid olema eeskujuks teistele ning juhtima muutusi, mida on ühiskonnas vaja.

Osalenud õpilased jäid väga rahule, väärt kogemus oli!

Meie koolist osalesid kohtumisel Sandra Näks ja Maria Puusepp 10A, Oskar Speek ja Lukas Kalev Tammin 10C ning Lotte Tõnupärt 11B klassist.

Tänu aktiivsetele õpilastele ja õpetaja Ingrid Paggile!