Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eelmisel õppeaastal räägiti une tähtsusest õpilastega, sellel aastal organiseerisid meie kooli õpetajad Ilmi Laur-Paist ja Külliki Kaju ettevõtmist õpetajatele.

Koolitus-seminar “Hea une heaks” toimus Eesti Tervisemuuseumis 14. oktoobril emekeele- ja kunstiõpetajatele, kus eesmärgiks oli teadvustada une tähtsust, muuta õpetaja unehügieen tõhusamaks ja koostada avalikult kättesaadav õppematerjal.

Hea uni tagab tõhusa ja tervisest pakatava päeva. Umbes 10-50% inimestest alustavad päeva väsinuna, õpetajad ei ole erandid. 

Tänusõnad doktor Erve Sõõrule MD, PhD (tervisedoktor), kes on kopsu- ja unearst. Kahe ja poole tunnisest ettekandest ammutati infot teemal “Unehügieeni ABC ja teadmised hea une heaks”. Samuti oli see illustreeritud uneteemaliste šedöövritega kunstiloost. Kuna doktor Sõõru osales ka ettekandejärgses osas, said kõik valdkonnaga seotud küsimused vastused.

Järgnes näituse “Uneversum” külastus väikestes gruppides. Näituse eesmärk on väärtustada und kui füüsilise, vaimse ning emotsionaalse stressi leevendajat ja võimekuse taastajat. Piilusime magamistuppa ning vaatasime, kuidas inimesed magavad ja mis toimub une ajal meie kehas. Jagati häid soovitusi ja praktilisi näpunäiteid parimaks öiseks puhkuseks.

Lõpus jagati emakeele – ja kunstitunde andvad õpetajad laudkondadesse ja ühiste arutelde käigus valmisid individuaalsed unevihikud. 

Uudisnupp Kunstihariduse Ühingu kodulehel. https://kunstiharidus.weebly.com/tegevused/hea-une-heaks3830907

Seminaril koostatud inspireerivad unevihikud leiab siit ja kogutud õppematerjali https://kunstiharidus.weebly.com/hea-une-heaks.html

Aitäh Kunstihariduse Ühing, Eesti Emakeeleõpetajate Selts, Eesti Tervisemuuseum, MTÜ Õpetaja Ühenduste Koostöökoda ning Haridus- ja Teadusministeerium.