Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Reedel, 16. veebruaril toimus kooli 120. ja koolimaja 100. aastapäevale pühendatud ajalookonverents „Artur Perna ja tema aeg“.

Artur Perna on tuntud arhitekt, kes projekteeris 1922. aastal uue koolihoone Tallinna XXI Algkoolile aadressile Raua 6. Konverentsipäeva hommikul avati koolimaja sissekäigu juures juhtkonna, õpilasesinduse ja gümnaasiumiansambli osavõtul arhitekt Perna bareljeef.

Ajalookonverentsi avas direktor Meelis Kond, kõnepulti astusid nii õpilased kui ka vilistlased. Eesti Kunstiakadeemia rektor professor Mart Kalm kõneles Eesti arhitektuuri algusloost. Vilistlane ja EKA õppejõud Oliver Orro rääkis Artur Pernast kui ühest mõnusast konservatiivist. Ülevaate Perna projekteeritud ehitistest Tallinna linnaruumis andis Tiina Seier-Zõbin ning koolimajadest eile ja täna Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor, vilistlane Triin Ojari. Õpilased tutvustasid Eesti Wabariigi aegset haridust ja Raua tänava koolimaja.

Konverents lõppes riigivanem Konstantin Pätsi õpetussõnadega koolimaja avaaktuselt 17. veebruaril 1924: „Haridus on meie rahva tulevik. See on võti, mis avab uksed teadmistele, enesetäiendusele ja edule.“.