Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti kunstiõpetajad külastasid Tallinna Ülikoolis toimunud KUHI Kunstihariduse Ideede konverents 2024 „Legendaarne õpetaja“ raames meie kooli.

Konverentsi avas kunstnik ja õppejõud Peeter Laurits. Konverentsi kava. Ettekandeid modereeris maalikunstnik, restauraator ja pikaajalise kogemusega õppejõud Orest Kormašov.

2024. aasta KUHI konverents tänas ja tunnustas Eesti legendaarseid õpetajaid. Legendaarset õpetajat on Airi Liimets iseloomustanud kui isikupärast, mõjusat inimest, kes ulatub oma aine ja ameti väljast kaugemale, ta toetab õppijat kui terviklikku isiksust, tal on eriline vaimuhoiak, milles näeme huumorimeelt, optimismi ja pühendumust, loomingulisust ja nõudlikkust. Karismaatilisel õpetajal on laialdased õpetamisalased pädevused, isikupärased õpetamistehnikad, ta suhtleb õppijatega vahetult, ilma autoritaarse distantsita, huumoriga, hoolivalt ja andes õppijatele kinnitust, et nad on väärtuslikud ja teretulnud. Õppijatele mõjub karismaatiline õpetaja tõendatult motiveerivalt ja õppimine on tulemuslik ning rahulolu pakkuv.

Konverentsi teises osas oli võimalik valida kaks 60 minutilist rohkem praktilist või pigem arutlevat töötuba või hoopis osaleda kahetunnisel ekskursioonil XXI Koolis. Ekskursioonile tulnud õpetajad said ülevaate meie kunsti- ja kultuurinädalate traditsioonist, mida tutvustasid kunstiõpetajad Tiina Meeri ja Ilmi Laur-Paist, kes rääkisid lähemalt käesoleval õppeaastal toimunud kunsti- ja kulutuurinädalast – Hispaaniast.

Mõned näited koolituuril osalenutelt: Anne Aaspõllu „Legendaarne õpetaja Tiina Meeri, 21. kooli kunstinägu, kunstinädalad on tema elutöö.“; Jüri Mäemat „Võimas ja muljetavaldav!“; Anneli Räni „Lapsed suudavad väga palju, kui on ÕPETAJAD. Suurepärane!“; Eve Kiiler „Kunstiõpetajate tiim on Tallinna XXI Koolis praegu täiesti fenomenaalne, põhikoolis õpetab kunsti noorema põlvkonna superõpetaja Ilmi Laur-Paist, gümnaasiumis aga legendaarne eestvedaja Tiina Meeri.“

Fotod: Ilmi Laur-Paist, Anne Aaspõllu, Lora-Liza Parv.