Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna õpilaste muusikakonkurss „Tallinna talent 2024“ on jõudnud teise vooruni, kus noored muusikud astuvad lavale elava ettekandega. Esinemisi saab nautida 23. ja 24. märtsil Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA ning 24. märtsil Mustpeade majas, kontserdid on tasuta.

Muusikakonkurss „Tallinna talent“ on suunatud Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilastele vanuses 7–19 aastat. Neljandat korda toimuva konkursi eesmärgiks on märgata ja innustada muusikaliselt andekaid õpilasi. Konkurss toimub solistidele ja ansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab valida klassikalise, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel. Konkursi eripäraks on see, et improvisatsiooni valinud osalejatel on võimalus kasutada ühte korraldaja poolt pakutud salvestist Tallinna linnaruumis jäädvustatud häältega.

Konkurss koosneb kahest voorust: videovoor ja lavavoor. Sellel aastal esitati videovooru 196 õpilasmuusikut, kellest žürii valis teise vooru 84 osalejat: levi- ja rahvamuusika kategoorias 46 ja klassikalises muusikas 38 osalejat.

Konkursi algataja ja patroon, linnapea Mihhail Kõlvart kutsub kõiki muusikasõpru noortele muusikutele kaasa elama ja neid toetama. „Iga muusik teab, kui oluline on publik – kaunis muusika vajab tänulikku kuulajat ning publiku heatahtlik reaktsioon on noortele artistidele inspiratsiooniks nende teekonnal. Tänagem oma kohaloluga andekaid noori nende saavutuste ja pühendumuse eest ja julgustagem neid vallutama uusi tippe, et UNESCO muusikalinnas Tallinnas kõlaks kaunis muusika ka tulevikus.“ 

Konkursi teise vooru esinemised toimuvad elavas ettekandes 23. ja 24. märtsil. Levi- ja rahvamuusika kategoorias toimuvad esinemised Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA 23. ja 24. märtsil algusega kell 11 ning klassikamuusika esinejad astuvad üles Mustpeade Majas 24. märtsil kell 10.30. Kõik kontserdid on tasuta.

Levi- ja rahvamuusika žüriisse kuuluvad Liisi Koikson, Maarja Soomre ja Priit Pajusaar ning klassikamuusika žüriisse Johanna Vahermägi, Mihkel Poll ja Virgo Veldi.

Teises voorus valib žürii välja 20 silmapaistvamat konkursil osalejat, kellele teeb ettepaneku esineda pidulikul lõppkontserdil Estonia kontserdisaalis 11. mail 2024.