Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Euroopa keeltepäeva veebiviktoriin 2013

26. septembril tähistatakse kogu Euroopas keeltepäeva.

Nagu juba traditsiooniks on kujunenud, saavad õpilased sel puhul osa võtta põnevast keeleteemalisest veebiviktoriinist, mille on kokku pannud Euroopa Komisjoni esindus Eestis koostöös saatkondade ja kultuuriinstituutidega.

Veebiviktoriin aadressil jääb avatuks 27. septembrini.

Õiged vastused avalikustatakse 28. septembril. Auhinnad loositakse õigesti vastanud õpilaste vahel välja 8. oktoobriks ja võitjatega võetakse ühendust.

Viktoriini aitasid korraldada Tallinna Südalinna Kool ja Eesti Saksa Keele Õpetajate Selts.

Auhinnad panevad välja Briti Nõukogu, Rootsi Saatkond, Taani Kultuuri Instituut, Soome Instituut, Goethe Instituut, Ungari Instituut, Prantsuse Instituut, Eesti Instituut, Fenno-Ugria Asutus, Poola Saatkond ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Keeltepäeva tähistatakse alates 2001. aastast Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjoni algatusel, et seeläbi tähtsustada kõiki Euroopas kõneldavaid keeli: nii suure kõnelejaskonnaga keeli kui ka murdeid, nii põliskeeli kui ka uusi keelekujusid.

Keeltepäeva eesmärgid on:

  • rõhutada avalikkusele keeleõppimise tähtsust;
  • kasvatada teadmist, et kõik Euroopas kõneldavad keeled on väärtuslikud;
  • julgustada ja toetada elukestvat keeleõpet.

Euroopa on keelte poolest väga rikas: lisaks Euroopa Liidu 24-le ametlikule keelele räägitakse siin enam kui 60 piirkondlikku või vähemuskeelt ning muudest riikidest pärit inimeste keeli.

Igal aastal korraldatakse keeltepäeval kõikjal Euroopas mitmesuguseid keeleteemalisi ettevõtmisi: näidendeid, lasteüritusi, muusikamänge, keelekursuseid, raadio- ja televisiooniülekandeid, konverentse ja palju muud.