Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

21. märtsil Tartus Ahhaa! keskusestoimunud Eesti koolinoorte robootika meistrivõistlustel RoboMiku tulid Ramses Sepp 6B, Raimond Lume ja Marko-Raul Peeterso 7B robootikaring Robootika.COM koosseisus Eeti meistriteks.

Palju õnne ja suur tänu juhendaja Leivo Sepp!
RoboMiku võistlusel osales ligi 60 võistkonda ning võisteldi  neljas võistlusalas: LEGOsumo, täpsussõit mudellinnas (Taxi Drive), vabastiil ning joonejälgimine.

Alade koondtulemusel sai robootika Eesti meistri tiitli ja sellega kaasneva rändkarika robootikaring Robootika.COM, kuhu kuuluvad põhikooliõpilased Tallinna erinevatest koolidest.

„Meie poisid olid väga tublid, aga tegelikult olid kõik võistkonnad teinud uskumatult head tööd ning igal alal oli kõva rebimine“, ütles Robootika.COM juhendaja Leivo Sepp. „Meie võistkonnal jäi näiteks natuke kripeldama linnaläbimise alal kõigest 0,3 sekundiga Jõgeva gümnaasiumi robootikutele kaotatud esikoht – kindlasti olnuks mitmeid kohti, kus saanuks seda aega mitmekordselt tagasi võita. Aga see ongi robootikavõistluste võlu: tiim ehitab oma parima roboti ja kirjutab oma parima programmi, kuid võrdluses teistega näeb alati parendusvõimalusi ning teeb järgmisel korral veel paremini.“

Robootika.COM pälvis hiljuti hõbemedali ka Viinis toimunud rahvusvahelistel robootikavõistlustel RobotChallenge. Robomiku võistluste vabaklassis, mille ülesanne oli näidata roboteid, mis inimkonda edasi aitaksid, demonstreeritigi Viinist hõbemedali toonud robotit, mille ülesanne on koguda ja selekteerida erinevaid esemeid.

RoboMiku konkursi eesmärk on äratada reaalteaduslikku ning insenertehnilist huvi üldhariduskoolide õpilaste hulgas.

Täiendav info:
Leivo Sepp
Robootika.COM juhendaja