Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna Ettevõtlusameti eestvedamisel toimub 2. oktoobril ettevõtluspäev, mille eesmärgiks on tunnustada ja väärtustada ettevõtjaid, ettevõtlikku elustiili ning pakkuda kasulikku infot ettevõtluse valdkonnast.

Üheksandat korda toimuva Tallinna ettevõtluspäeva teema on EDU VALEM. Programm on väga mitmekesine ja tihe ning ikndlasti leiab iga huviline endale sobiva ja vajaliku ürituse.

Ettevõtluspäevale järgneb 3. oktoobril noorte ettevõtluspäev Nukuteatri väikeses saalis, mis on oma teemadevaliku poolest suunatud rohkem noorele ettevõtlushuvilisele ja alustavale ettevõtjale. Muuhulgas on programmis mõned üritused ka päris koolinoortele, mida on hea majanduse õppeaine raames ära kasutada. Noorte ettevõtluspäeva lõpetab ettevõtluslaat Solarise keskuse aatriumis.

Põhikooli lõpetavad ja gümnaasiumiastmes käivad noored on oodatud 3. oktoobril kell 9.00-9.45 Nuku- ja noorsooteatri väikeses saalis toimuvale seminarile „Kuidas saada rikkaks?“.
Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president ja rahvusvaheliselt tunnustatud tippjuht Taavi Kotka arutleb seminaril noortega, milliseid valikuid peaks juba kooli ajal tegema, et võimaldada omale tulevikus unistuste elu.

Kell 11.50-13.30 toimub samas seminar „Edukas ettevõtja on aus ettevõtja!“, kus Maksu- ja Tolliameti tippspetsialistid tutvustavad ausa ettevõtluse aluseid, selle eeliseid ja ausa ettevõtmise eiramise tagajärgi. Ürituse ajal demonstreerivad oma suurepäraseid tööoskusi ka tollikoerad.

Kell 16.00-20.00 toimub Solarise keskuse aatriumis noorte ettevõtluslaat, kus kõigil tegusatel ja ettevõtlikel noortel on võimalus oma väljamõeldud, disainitud, meisterdatud, ehitatud vms tooteid laiemale avalikkusele tutvustada, neid müüa ning saada sealjuures positiivne müügikogemus, et ka edaspidi ettevõtlusega tegeleda. Tegu on erilise laadaga, sest müüjad on tavalised noored, kes ei ole veel ennast õpilasfirma või ettevõttena vormistanud.

Tallinna ettevõtluspäeva raames antakse 3. oktoobril tublimatele ettevõtjatele välja Tallinna ettevõtlusauhinnad
kuues põhikategoorias:

  • Särav startija
  • Parim arendusprojekt
  • Tublim töökohtade looja
  • Aasta vastutustundlikum
  • Ettevõte silmapaistvaim turismitegu
  • Parim koostööprojekt

Lisaks on välja pandud eriauhinnad rakendusliku väärtusega teadustöödele (koostöös Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Ülikooliga).

Lisainfo ja registreerimine http://ettevotluspaev.tallinn.ee/.