Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna Reaalkoolis 1. detsembril toimunud vokaalansamblite konkursil “Volüüm 13” saavutasid meie kooli ansamblid rohkelt auhinnalisi kohti.

4. – 5. klasside arvestuses
I koht 4A tütarlasteansambel “Neljandikud” Ene Uibo juhendamisel

Ansamblis laulavad: Susanna Apri, Calista Krass, Eliis Kristjankroon, Anna Gerda Nurmetalo, Melissa Carita Ots, Anett Tamm, Aphelandrea Tunder, Laura Ustav ja Vanessa-Victoria Uusjärv.

II koht
5A ansambel “Segamini” Lydia Rahula juhendamisel

Ansamblis laulavad: Karl Gregor Kool, Terke Kram, Luisa Susanna Kütson, Christiana Lainde, Moon Lokk, Marten Gustav Lähker, Oskar Peep, Martin Poks, Brenda Pärtel, Kirke Selirand ja Ingebrit Vahe.

6. – 7. klasside arvestuses
III koht 7A poisteansambel “Mutant” Lydia rahula juhendamisel

Ansamblis laulavad: Jako Mark Lakspere, Christopher Lembra, Del Remi Liik, Martin Loo, Emil Marvin Mikk ja Lars-Eerik Väina.

8. – 9. klasside arvestuses
II koht 9A ansambel “Kohe läbi” Lydia Rahula juhendamisel

Ansamblis laulavad: Helery-Liis Asi, Stella-Triin Fluss, Norbert Kats, Liisa-Maria Martsepp, Kristina Mägi, Lisanna Männilaan, Andreas Pung, Mikk Saarmann, Karl-Erik Sepp, Henri Erik Tammai ja Grete Teearu.

Gümnaasiumi arvestuses
I koht ansambel “2Loud” juhendaja Grettel Killing 10B

Ansamblis laulavad: Lisanna Männilaan 9A, Sylvia Krupp, Rando Lilleorg, Mikk Mäe ja Birgit Pihlak 10A, Laura Sandra Lello ja Grettel Killing 10B

Eripreemiad:
Ansambel “Kohe läbi” – parima jõululaulu esituse eest
Ansambel “Kohe läbi” – parima tütarlaste solisti preemia – Lisanna Männilaan 9A

Rohkearvulise ansamblite eripreemia – Lydia Rahula

Diplomi konkursil osalemise eest sai Lydia Rahula juhendamisel ka 3A ansambel “Vallatud” kui kõige nooremad esinejad.

Ansamblis laulavad: Lotta Lizbeth Hirv, Karoliina Josefiine Killandi, Katariina Kuusaru, Juhan Laasik, Karl-Matthias Madis, Marcus-Junior Mäeväli, Claudia Pihlak, Richard Raun, Lisanne Rull, Susanne Rull ja Mia Matilda Tammekun.

Ansambleid saatis Tomi Rahula.


Palju õnne!
Suur tänu õpetajad ja juhendajad!

Vaata 2012. aasta konkursi juhendit

2000. aastal kutsuti MTÜ segakoor Noorus algatusel ellu Tallinna ja Harjumaa koolide vokaalansamblite konkurss VOLÜÜM. Juba esimesest konkursist võttis osa üle 20 ansambli ja enam-vähem samapalju on osalejaid olnud kõigil aastatel. Volüüm võlub lapsi ja õpetajaid ladusa korralduse ja mõnusa õhkkonnaga, kõikidesse ansamblitesse suhtutakse ühtviisi toetavalt, sest kõigilt on alati midagi õppida.

Alates 2003. aastast on konkurssi korraldatud Tallinna Reaalkooli suurepärase akustikaga saalis. Kooli juhtkond leidis, et „Volüüm” on koolile sedavõrd oluline üritus, et alates 2005. aastast on Reaalkool konkursi ametlik partner. Kool kindlustab konkursi ruumid, turvamise, kohviku töö jmt.

Aastate jooksul on kujunenud välja n-ö fännid, kes on osalenud kõigil konkurssidel ja nende innukus ongi tegelikult põhjuseks, miks Volüümi jälle korraldada.

„Volüümil” on oma logoga T-särgid, märgid ja helkurid.

Konkursi eesmärgid ei ole aastatega muutunud. Endiselt on korraldajate soov anda osalejatele esinemisvõimalusi, propageerida eestikeelset ja eesti heliloojate muusikat, tuua nähtavale ka need lauluansamblid, kelle tänased võimalused ainult klassiseinte vahele on jäänud, kuid kes tegelikult hoopis tähelepanu, enese proovile panekut ja pisut tunnustust vajaksid. Just neile on see oluliseks impulsiks jätkamaks alustatud teed suurde muusikasse.