Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

USA Välisministeerium koostöös Wake Forest Ülikooliga korraldab gümnaasiumide ja keskkoolide õpilastele vanuses 16-18aastat konkursi Benjamin Franklini stipendiumi taotlemiseks.

Programm toimub 2013. aasta juulis USAs ja kestab neli nädalat. Kõik sõidu ja osalemisega seotud kulud on kaetud.

Eestis administreerib kandidaatide valimist USA saatkond.

Konkurss on tihe ning saatkonnal on olnud suur rõõm saada tuttavaks kümnete väga tublide noorte inimestega, kellel lisaks headele õpitulemustele on aktiivne ellusuhtumine, tõsine huvi maailmas toimuva vastu, soov panustada oma riigi ja kogukonna heasse käekäiku ning oskus väljendada oma mõtteid inglise keeles.

Eelmiste aastate kogemuse põhjal saab öelda, et finaali ehk siis intervjuuvooru jõudmiseks on vaja kandidaadil ankeedi kaudu oma sobivust Franklini stipendiumile konkreetselt ja täpselt esitleda. Vestlusvooru kutsub komisjon 15-20 parimat, kellest valitakse kolm USA Välisministeeriumi komisjonile edastamiseks. Loodame, et saatkonnal on taas võimalus 2 Eesti esindajat programmile saata.

Kandidrreimise e ankeedi täitmise ja saatmise tähtaeg on 3. märts 2013.
Täidetud ankeet saata e-posti aadressile vitsutt@state.gov.

2010. aastal esindas Eestit Karoline Kelder Pärnu Sütevaka Gümnaasiumist, 2011. aastal Linda Liis Eek Tartu MHGst ning 2012. aastal Kirke Stina Kippel Tallinna Inglise Kolledžist ja Heiki Riisikamp Tallinna Reaalkoolist.

 

Julget kandideerimist!