Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna Linnamuuseumi Tallinna Vanalinna Päevade programm sisaldab sündmusi muuseumis (Vene 17) ja linnaruumis. Sel aastal on esimest korda kaasatud ka Jaani Seegi muuseum. Tallinna 21. Kooli ajaloo ja arheoloogia ring teeb Linnamuuseumiga koostööd.Pühapäeval, 2. juunil 12:00 – 16:00 toimus Jaani seegis programm “Hakka arheoloogiks!”. Mängu käigus sai proovida, kuidas on olla arheoloog, tunda leidmisrõõmu ise liivakastist esemeid otsides ja samas saada ka teada, millega on leitu näol tegemist.

Linnamuuseumi haridusprogrammi aitasid läbi viia meie kooli õpilased Desiree Mumm, Ott Kangur ja Sten Erik Sõmera 7C klassist ning Martin Loo 7A klassist. Õpilased tutvusid programmi ülesandega, arheoloogiliste leidude määramise ning müüride mõõdistamisega, misjärel õpetasid nad ise muuseumi külastavatele lastele, kuidas arheoloogid töötavad ning aitasid teha ekskursioone.

Jaani Seegi muuseum (klaaspaviljon Stockmanni kaubamajast Radissoni hotelli poole) on suvel külastajatele avatud ja lisaks püsiekspositsioonile on seal võimalik tutvuda näitusega “Jumala hooldekodu ehk vaeste hospital”.

Suur tänu tublidele õpilastele ja juhendaja Kahrut Ellerile!