Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

16. mail tähistati kalade rändepäeva. Sel aastal korraldati siirdekaladele ja nende elupaikadele tähelepanu juhtimiseks rahvusvaheline joonistusvõistlus. Eestist osales konkursil 1136 lasteaia- ja koolilast 158 eri haridusasutusest.

Joonistusvõistlusel esitati Keskkonnaametile nooremas vanusekategoorias (5−11 a) 832 pilti, vanemas vanusekategoorias (12−18 a) oli autoreid 304. Kõige sagedamini kujutatud siirdekalad olid lõhe, angerjas ja meriforell. „Niivõrd suur osalejate arv oli meie jaoks üllatav. Kalu oli kujutatud väga meisterlikult ja värvikalt,“ ütles Elo Raspel. Žürii esile toodud pilte saab vaadata galeriist Keskkonnaameti kodulehel.

Võidutööd:

Gert Martin Kadastik (9D) pilt „We are going“.  Zürii poolt toodi töös välja huvitavat lahendust ja väga hea värvide kasutust. Juhendas Tiina Meeri.

Ingel Erm (9D) pilt „Kalapüük“. Juhendas Tiina Meeri.

Robin Kaiküll (9B) pilt „Lõhe“ valiti kahe parima aasta kala kujutamise hulka. Juhendas Tiina Meeri.

Žürii valis veebigaleriis esile toodud paremikku Säsili-Indra Madison ja Karmen Vapper’i (6C) tööd. Juhendas Ilmi Laur-Paist.

Säsili-Indra pildi kohta avaldatud arvamus: „Lihtsalt äge idee esiteks, see rändurkala boarding pass. Teistsugune ja kihvt lahendus, kuidas rändurkala teekonda edasi anda.“

Ühe žüriiliikme kommentaar Karmeni tööle: „Põnev teos, mis juhib väga omapärasel moel tähelepanu takistustele kalade rändeteel. Warholylikult kriitiline ja mõjus. Parim omasuguste seas.“

Kõik võistlusele saadetud tööd osalevad ka rahvusvahelisel hindamisel, mille tulemused selguvad 24. oktoobriks 2020.

Täpsem info

Palju, palju õnne!