Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Tallinna XXI Kooli Liputoimkonnal on Riigikogu Kantselei kutsel au heisata igal aastal vastupanuvõitluse päeval riigilipp Pika Hermanni torni.

Neljapäeval, 22. septembril 2022 heiskasid riigilipu Karl Rudolf Kunnas 11A – Liputoimkonna ülem, Ernst Johannes Pae 10B, David Richard Jenkins 10A, Arpo Kohv 11B, Gregor Artur Mäe 12C, Hendrik Lantin 10A, Gregori Visse 11B, Jako Julius Schmid 11A, Orlando Merino 11C, Georg Keerig 11A, Gregor-Mattias Froš 11B, Rudolf Aavik 8D.

Liputseremooniale järgnes kohtumine Riigikogu esimehe hr Jüri Ratasega.

Austav ülesanne tänastele koolipoistele on seotud meie ajaloolise partneri – Staabi- ja Sidepataljoni võitlejatega, kes meie koolimaja juures 1940. aasta 21. juunil okupatsioonivägedele vastupanu osutasid.

Vastupanuvõitluse päev, ka Otto Tiefi valitsuse päev, mil mälestatakse neid inimesi, kes kahe okupatsiooni vahelisel ajal püüdsid taastada Eesti riiklikku iseseisvust, on riiklik tähtpäev, mida tähistatakse 22. septembril.

Päeva tähistati esimest korda ametlikult 2007. aastal.

Riigikogu: Kooliõpilased heiskasid vastupanuvõitluse päeval lipu Pika Hermanni torni

Pildialbumis: Vastupanuvõitluse päeva lipuheiskamine Pika Hermanni tornis (Pildistas Erik Peinar, Riigikogu Kantselei)