Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Kolme kooli – Hugo Treffneri Gümnaasiumi, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi ja Tallinna 21. Kooli humanitaarprojekt sai alguse 2002. aastal ning toimus rotatsiooni korras igal aastal. Kõigile teadaolevatel põhjustel oli projektitöö kahjuks kaks aastat pausil.

10.-11. novembril sai koostöö taas hoo sisse ja partnerkoolide võõrustajaks oli Hugo Treffneri Gümnaasium teemaga: Meie Kalevipoeg.

Kokkusaamine algas meeleoluka avangu ja Kalevipoja tundmise Kahootiga.

Eepose „Kalevipoeg“ tundmist käsitleti koolidevaheliste segavõistkondade ainevõistlustel ajaloos, kirjanduses, kunstis, muusikas ning võõrkeeltes – vene, saksa, prantsuse ja inglise keeles.

Päevakavast ei puudunud ka sportlikud kalevipojamängud, dramatiseeringud ning tantsulised etteasted. Koos anti välja ka sündmust kajastav ajaleht.

Meie kooli õpilased olid väga tublid, võisteldes erinevates meeskondades, pälviti hulgaliselt tänusõnu ja tunnustusi kõikidelt etteastetelt-ainevõistlustelt.

Ülikoolilinnaga tutvuti teadmisi andva linnamänguga, külastati Eesti Kirjandusmuuseumi, kuulati loengut Kalevipojast läbi kaasaegse kunsti, muusika, pildi ja sõna.

Uusi sõpru leiti juba ainevõistlusteks ette valmistudes, sportides, seltskondlikes tegevustes, diskol ja filme vaadates.

Meie kooli projektimeeskond tänab koostööpartnereid ja võõrustajat – Hugo Treffneri Gümnaasiumi väga sooja, motiveeriva ja meeleoluka vastuvõtu eest! Täname kooli esindanud õpilasi ja juhendajaid-õpetajaid!

Järgmine juubelihõnguline KoKoKo, toimub Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis – jääme põnevusega ootama!