Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

Eesti Kindlustusseltside Liit ja KVARK kutsusid 31. märtsil õpilasi kindlustusteemalisse teadusteatrisse „Kindlustus põnevaks!“ KVARKi meeskond on välja kasvanud ETV Rakett69 teadustoimetusest.

Ühe koolitunni ehk 45 minuti pikkuses esitluses mängiti õpilastega läbi igapäevaelu simuleerivad stsenaariumid sellest, kuidas võivad realiseeruda erinevad juhuslikud sündmused elus ning kuidas matemaatilistel alustel suuri riske maandada. Heideti detailsem pilk konkreetsematesse õnnetusjuhtumitesse, näiteks liiklusõnnetus ja selle potentsiaalsed tagajärjed. Räägiti, millised füüsikalised protsessid töötavad nendes olukordades sinu vastu ja sinu poolt.

Teadusteatri viisid läbi Mats Mikkor ja Raid Vellerind.

Tänu korraldajale, õpetaja Ingrid Paggile.

Teadusteatris arutleti õpilastega:

  • Miks tasub reisile minnes teha reisikindlustus? Ootamatult tekkinud ravikulud võivad välismaal olla kordades kallimad kui Eestis.
  • Kuidas vältida suure rahasumma maksmist, kui sinu nutitelefon saab kannatada? Kui sinu kodus on tehtud kodukindlustus ja vara on kindlustatud, siis sinu arvuti, nutitelefon ja jalgratas on kindlustatud. Kui ei ole, siis võid ka oma telefoni kindlustada seadmekindlustusega.
  • Kas naabrite üleujutamise eest maksad sina või sinu kindlustus? Kodukindlustusega koos saab teha vastutuskindlustuse juhuks, kui põhjustad kahju naabrile või kellelegi teisele. Kõige rohkem juhtub kodudes toruõnnetusi, kus vesi tungib alumiste naabrite korteritesse ning nende eluruum, sisustus ja vara saavad kahjustusi. Sel juhul vastutuskindlustus hüvitab selle kahju sinu eest.
  • Tahad odavat elukindlustust? Kui sõidad jalgratta või elektritõuksiga, siis kanna kiivrit! See on kõige soodsam ja turvalisem lahendus. Liikluskindlustus küll katab sinu ravikulud, kui peaksid autolt löögi saama ja liikluses viga saama, aga parem on ise ettevaatlik olla. Kui aga kukud tõuksiga ja saad viga enda süül, siis saad hüvitist õnnetusjuhtumikindlustuselt.