Supported languages
Follow us
XXI koolist XXI sajandi haridus

XXI koolist XXI sajandi haridus

10. ja 11. novembril toimus Pärnus 20. kolme kooli – Hugo Treffneri Gümnaasiumi, Tallinna 21. Kooli ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi humanitaarprojekt KoKoKo.

Kohtumise avanumbrina esitasid Sütevaka rahvatantsijad Jaapani populaarset tantsu „Paprika“, mida hiljem tantsisid ühiselt kõik sõpruskoolide delegatsioonid. Jaapani kultuuris on olulisel kohal grupp ja grupitunnetus, mis on oluline ka kolme kooli koostöös. Vaata tantsu!

Jaapani-teemalise kohtumise avamisel pidas tervituskõne Jaapani suursaadik hr Matsumura Yukihiko, kes tutvustas lähemalt oma kodumaa kultuuri ja võitluskunste, mis õpetavad austust õpetaja ja õpetuse vastu ning kutsus huvilisi edasisi õpinguid jätkama Jaapanis, esitlusele järgnes vestlusring partnerkoolide direktoritega.

Projektipäeva alguses toimus ka põnev ja kaasahaarav mälumäng, mõõtu võeti ainealastes teadmistes – ajaloos, saksa, inglise, prantsuse ja vene keeles, kirjanduses, muusikas, kunstis ja meedias.

Tehti tutvust tankaga, mis on sajandipikkuse ajalooga luulevorm ja animega, mis on Jaapanist pärit animafilm või -sari, kus kasutatakse koomiksite (mangade) joonistusstiili.

Tõelist võitlusvaimu ja meeskonnatööoskusi näidati huvitavates teatevõistlustes, kus pinget ja adrenaliini jagus rohkearvulise ja ergutava pealvaatajaskonna ees küllaga. Elevust tekitas nii kumm-jala-ümber-galopp kui toidupulkade kasutamine teatejooksus, kus meie kooli tiim valdas tehnikaid teistest paremini, kuid köieveos olid parimad treffnerlased.

Koostööprojekti raamesse mahtusid veel huvitavad loengud japonoloogilt ja Sütevaka jaapanihuvilistelt õpetajatelt, karaoke ja filmiprogramm, muidugi ka temaatiline kostümeeritud stiilipidu ja mõnus ajalehelugemine, mis õpilaste loominguna järgmise päeva hommikuks välja anti.

Tubli töö tegi sündmuse kajastamiseks meie fotograaf Magnus Paavel 12B klassist.

„On väga äge olla endaga sarnaste inimestega üheskoos. Väga palju huvitavaid ülesandeid ja võistlusi – meeleolu ja õhkkond tore, mõnus kohtumine!“

„Kõik väga positiivsed, toredad ja heatahtlikud – haritud inimesed.“

„Elagu Pärnu, elagu Tartu, elagu Tallinn, elagu Eesti!“ nii arvasid peategelased, partnerkoolide õpilased.

Järgmise, maagilise 21. KoKoKo korraldab 21. Kool!